• Gratis verzending
  • Gratis retour sturen
  • Achteraf betalen

Verantwoord ondernemen

Bewust ondernemen

Bij Bagoes gaan we verantwoord om met de natuur, milieu en klimaatverandering. Wij vinden het belangrijk dat we ons steentje bijdragen aan de oplossing van de toenemende problemen rondom het klimaat en milieu. Hiervoor maken wij bepaalde keuzes en ondernemen wij verschillende acties in ons bedrijf. Benieuwd naar hoe wij proberen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen? Lees dan verder.


Plastic

Zoals we allemaal inmiddels weten is plastic een grote vervuiler van ons milieu. Bij de productie komen schadelijke chemicaliën in de lucht terecht en eenmaal geproduceerd, vergaat plastic nooit meer. Dit is een van de redenen waarom wij proberen om zo min mogelijk plastic te gebruiken. We vragen aan onze leveranciers om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. Ophilia en Mat Fashion gebruiken zelfs helemaal geen plastic meer, super goed! Wij krijgen vaak de vraag waarom kledingstukken niet zijn verpakt in een plastic zakje, dit is dus een van de redenen. Daarnaast herverpakken wij bestellingen ook niet meer terug in plastic.

Duurzame mode


Recyclen

Gebruiken we toch plastic? Dan recyclen wij dat. Al het doorzichtige plastic wordt apart verzameld en gerecycled. We doen dit bij zowel bestellingen als in onze kantine. In onze kantine scheiden wij gft, plastic en restafval. Verder worden onze bestellingen verzonden in kartonnen dozen. Deze dozen worden zo veel mogelijk hergebruikt. Zijn dozen stuk, dan worden ze opgehaald door de lokale sportvereniging.

duurzame kleding


Verzenden

Ook bij het verzenden van onze bestellingen letten wij erop om alles zo verantwoord mogelijk te doen. Zoals je al had gelezen verzenden wij zoveel mogelijk zonder plastic en in hergebruikte dozen. Wij verzenden met DHL Parcel. DHL werkt er hard aan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit wordt gedaan door elektrische auto’s en vrachtwagens te gebruiken en in bepaalde steden wordt er zelfs met de fiets bezorgd. Verder rijden steeds meer vrachtwagens op HVO100 diesel, die stoot tot 90% minder CO2 uit dan normale brandstof. In 2025 bezorgt DHL de laatste kilometers naar de consument volledig emissievrij. Met als uiteindelijke doel om voor 2050 hun CO2-emissie wereldwijd te reduceren naar 0, dat is iets waar wij zeker achter staan. Sinds 2021 verstuurd DHL al klimaatneutraal naar de Nederlandse consument, en vanaf 2022 zijn alle zendingen klimaatneutraal. 

De CO2 die alsnog wordt uitgestoten, wordt samen door DHL en Bagoes gecompenseerd. De opbrengst hieruit wordt geïnvesteerd in gecertificeerde Gold Standaardprojecten in ontwikkelingslanden. Bovendien wordt er een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de economie. Hiernaast compenseert DHL zendingen binnen de Benelux ook via Land Life Company. Hierbij wordt er geïnvesteerd in grootschalige herbebossingsprojecten waardoor belangrijke ecosystemen hersteld worden, de biodiversiteit bevorderd wordt en sociale en economische voordelen geboden worden voor de lokale gemeenschappen.

Hoe kan jij helpen? Wij bieden de mogelijkheid aan om jouw bestelling te laten verzenden naar een DHL ServicePoint. Dit is de meest verantwoorde keuze om te maken. Als je kiest voor een pick-up point hoeft de DHL-bezorger minder kleine stukjes te rijden met als gevolg dat hij minder vaak moet optrekken. Bij het optrekken komen namelijk de meeste uitlaatgassen vrij, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarnaast kan je het bezorgmoment of de locatie aanpassen of een plek rondom het huis afspreken in de Mijn DHL app. Zo voorkom je dat de bezorger voor een dichte deur staat en er onnodige kilometers gemaakt worden. 


Op het kantoor

Ook op het kantoor zelf letten wij erop om de maatschappelijke problemen niet groter te maken. Dat ligt hem soms in de kleinste keuzes. Maar zelfs deze kleine keuzes kunnen een groot effect hebben. Zo hebben wij daarom de keuze gemaakt om volledig van het gas af te gaan en in plaats daarvan gebruik te maken van elektra. Daarnaast hebben wij ook alleen nog maar led-verlichting. Verder zouden wij ook graag gebruik willen maken van groene energie. Daarom zijn er al voorbereidingen getroffen om zonnepanelen te plaatsen, we hopen dit project nog dit jaar te realiseren. Ook hebben wij geen wegwerpbekertjes op kantoor. Wij maken gebruik van mokken, een kleine maar fijne aanpassing.


Kleding

Wil je ook je steentje bijdragen dan hebben wij goed nieuws voor jou! Naast dat wij al proberen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, verkopen wij ook duurzame kleding die met deze gedachte is gemaakt! Een voorbeeld hiervan is de collectie van Boris Industries die wordt gemaakt van gerecycled crepe! Maar diverse andere merken zijn ook bezig om duurzame producten te brengen. We hebben ze voor je samengebracht in een aparte categorie duurzame kleding
Duurzame kleding

Zoals je hebt gelezen proberen we zeker ons steentje bij te dragen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Mocht je suggesties hebben voor ons dan horen wij het graag! We hopen dat we hiermee jullie een kijkje hebben gegeven in hoe wij proberen om duurzaam te ondernemen en we hopen dat dit jullie ook inspireert om na te denken over jullie eigen keuzes. Want vergeet niet: ook kleine keuzes zijn belangrijk en kunnen een groot effect hebben!
Naar boven