• Gratis verzending
  • Gratis retour sturen
  • Achteraf betalen

Duurzaam

SorterenSorteren
FilterFilter
Toon 

Duurzame mode & verantwoorde kleding

Duurzame mode heeft veel te bieden. Sommige mensen denken bij duurzaamheid aan minder kleding kopen, maar dat hoeft helemaal niet. Bij Bagoes geloven wij in duurzame kleding op een goede manier aanbieden. En hier heb jij meteen voordeel van. Met onze duurzame kleding kopen heb je het gemak van snel vinden wat je zoekt, uitstekende productinformatie, nieuwe innovatieve stoffen, ongelofelijk veel sale en gratis retourneren. Wij kijken altijd waar we duurzaamheid kunnen bevorderen en onze visie is: de meest duurzame kleding is kleding die veel gedragen wordt! We willen dus dat je gaat genieten van onze mooie ‘fitjes’!

curvy fashion ECO kwaliteit

Duurzame kleding

Op dit moment worden er heel veel nieuwe materialen ontwikkeld die meer passen bij onze duurzame maatschappij. We worden steeds innovatiever als het om stof ontwikkeling gaat. Er worden stoffen gemaakt van onder andere plastic flessen en andere materialen die rondzwerven op onze aarde. Tencel is zo’n nieuwe stof die duurzaam is, maar ook veel andere voordelen biedt. En zelfs beter is dan katoen!

curvy fashion ECO recycled wool

Wat voor stof is Tencel?

Tencel ofwel Lyocell is een stof welke wordt gemaakt van eucalyptushout. Bij de productie van lyocell stof wordt geen bleek gebruikt, bijna al het water wordt gerecycled en de stof is biologisch afbreekbaar. Door dit ‘closed-loop’ systeem wordt de stof als doorbraak beschouwd in de duurzame mode-industrie. Logisch dat je deze stof steeds meer in duurzame mode tegenkomt. Hoe voelt Tencel? Tencel voelt zacht en licht aan. Het absorbeert water beter dan katoen en droogt sneller. Is Tencel ademend? Ja, het ventileert goed, maar houdt je wel warm. Bovendien blijft de stof schoner doordat het bacteriegroei tegengaat. Met tencel duurzame kleding kopen heb je dus een kleinere kans op stinkende kleding! Veel dames zullen het herkennen, kleding die je op den duur maar weggooit omdat deze, ook na het wassen, een gek luchtje blijft houden.

Duurzame mode is niet per se van katoen

Katoen wordt vaak gezien als duurzame kleding in vergelijking tot synthetische stoffen. Maar waarom zoekt de kleding industrie dan naar betere alternatieven? Omdat de productie van 'normaal' katoen zo belastend is voor het milieu moet hier een alternatieve, duurzame oplossing voor komen. Organisch katoen wordt al op een andere manier geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en hierbij wordt de katoen met de hand geplukt.

Het klinkt natuurlijk erg mooi dat er geen chemische middelen meer gebruikt worden, en dat is het ook zeker, maar voor boeren is dit helaas geen aantrekkelijke oplossing. 

Is katoen voor duurzame kleding op grote schaal de oplossing?

Zonder chemische middelen gaat de groei van de katoenplanten een stuk langzamer. Er kan dus minder katoen worden geproduceerd in dezelfde tijd. Daarnaast is de vraag naar biologisch katoen enorm toegenomen, waardoor er grote tekorten zijn. De prijs is daarom ook vaak hoger dan 'gewoon' katoen. En dan hebben we het nog niet gehad over de extra arbeid die nodig is voor het plukken.

Duurzame mode is de investering waard

De omschakeling naar duurzame mode vergt veel investeringen en samenwerkingen tussen organisaties die als doel hebben om de aarde leefbaar en schoner te maken en te houden. Wij als consument kunnen hier ook ons steentje aan bijdragen. Het aanschaffen van duurzame kleding is over het algemeen iets duurder. Maar het is wel veel beter dan het aanschaffen van een shirt dat gemaakt is van niet-duurzaam katoen, en ook nog eens in groten getale geproduceerd is, of in het ergste geval zelfs gemaakt wordt door kinderen. Overweeg dus zeker duurzame kleding kopen en je oude kleding in te leveren wanneer je er op uitgekeken bent. Samen kunnen we kleding duurzaam maken en toch blijven genieten van vaak een nieuw ‘fitje’ kopen!

Duurzame kleding produceren: het gaat al steeds beter!

Gelukkig wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu en wordt er meer duurzame kleding geproduceerd. Er wordt steeds meer gerecycled; oude kleding restanten krijgen een nieuw leven. We maken er iets nieuws van en hergebruiken het meeste van een oud artikel wat anders ergens op een vuilnisbelt terecht zou komen. Deze artikelen zijn uniek en zijn niet geproduceerd in grote aantallen. Op dit moment zien we dat grote firma's kleinere aantallen gaan produceren. Dit leidt ertoe dat er minder kleding die niet verkocht wordt, ergens belandt waar het niet hoort. Op vuilnisbelten, in derde wereldlanden of gewoon in de natuur. Duurzaam produceren met het oog op de toekomst en minder vervuiling; dat is steeds belangrijker.

Duurzame kleding kopen bij Bagoes

Hoe kun jij als consument meewerken aan duurzaamheid? Je kunt met duurzame kleding kopen al meewerken aan mode duurzaam maken. Wat doen wij van Bagoes? Wij vinden het belangrijk dat je goed na kunt denken welke duurzame kleding je wilt bestellen. Vandaar dat we dit in ons hoofdmenu hebben opgenomen. Daarnaast bieden we gebruiksvriendelijke filters en goede informatie. 

Duidelijke productinformatie voor duurzame kleding kopen

Bepaal met duurzame kleding kopen of het de juiste keuze is; heb je de goede maat etc. Bij Bagoes proberen we je alle informatie te geven die ertoe bijdraagt dat je meteen het juiste artikel bestelt. We geven veel informatie over het kledingstuk, wat is de pasvorm, hoe zit de kleding, wat is het materiaal etc. Dit laatste is natuurlijk in het kader van duurzaamheid belangrijk. Is het artikel, duurzaam geproduceerd en is de stof gemaakt van gerecycled materiaal. Al deze informatie is belangrijk om je steentje bij te dragen aan duurzaam leven.

Het geven van al deze informatie moet ertoe bijdragen dat je meteen de juiste beslissing maakt, dat je niet hoeft te ruilen of het misschien niet eens zo veel draagt. Wij vinden het belangrijk dat je blij bent met je bestelling en met onze kleding.

Duurzaam kleding versturen

Wij verzenden met DHL Parcel. DHL werkt er hard aan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit wordt gedaan door elektrische auto’s en vrachtwagens te gebruiken en in bepaalde steden wordt er zelfs met de fiets bezorgd. Verder rijden steeds meer vrachtwagens op HVO100 diesel, die stoot tot 90% minder CO2 uit dan normale brandstof. In 2025 bezorgt DHL de laatste kilometers naar de consument volledig emissievrij. Met als uiteindelijke doel om voor 2050 hun CO2-emissie wereldwijd te reduceren naar 0, dat is iets waar wij zeker achter staan. Sinds 2021 verstuurd DHL al klimaatneutraal naar de Nederlandse consument, en vanaf 2022 zijn alle zendingen klimaatneutraal.

CO2 compensatie

De CO2 die alsnog wordt uitgestoten, wordt samen door DHL en Bagoes gecompenseerd. De opbrengst hieruit wordt geïnvesteerd in gecertificeerde Gold Standaardprojecten in ontwikkelingslanden. Bovendien wordt er een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de economie. Hiernaast compenseert DHL zendingen binnen de Benelux ook via Land Life Company. Hierbij wordt er geïnvesteerd in grootschalige herbebossingsprojecten waardoor belangrijke ecosystemen hersteld worden, de biodiversiteit bevorderd wordt en sociale en economische voordelen geboden worden voor de lokale gemeenschappen.

Kies een DHL ServicePoint bij pakketjes bestellen

Hoe kan jij helpen? Wij bieden de mogelijkheid aan om jouw bestelling te laten verzenden naar een DHL ServicePoint. Dit is de meest verantwoorde keuze om te maken. Als je kiest voor een pick-up point hoeft de DHL-bezorger minder kleine stukjes te rijden met als gevolg dat hij minder vaak moet optrekken. Bij het optrekken komen namelijk de meeste uitlaatgassen vrij, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarnaast kan je het bezorgmoment of de locatie aanpassen of een plek rondom het huis afspreken in de Mijn DHL app. Zo voorkom je dat de bezorger voor een dichte deur staat en er onnodige kilometers gemaakt worden.

Duurzame kleding gratis retourneren

Het heen-en-weer sturen van handel kost alleen maar heel veel vervoer, dat vervolgens weer uitlaatgassen uitstoot. Iets waar je misschien niet allemaal bij nadenkt als je een leuke jurk koopt. Bagoes verstuurt via DHL. Deze firma is op moment druk bezig om hun wagenpark te vervangen door elektrische auto’s en vrachtwagens die zuiniger rijden. Verder letten zij heel goed op hun rijroutes. Dat alles op elkaar aansluit en ze niet onnodig ergens heen rijden. Ondanks dat retour sturen niet het beste bij duurzame kleding kopen past, kan het zijn dat je kledingstuk toch niet bevalt. Daarom mag je bij Bagoes gratis retourneren. Hierdoor is de kans groot dat de kleding als tweedekansje toch nog gedragen gaat worden. Wat natuurlijk de duurzaamheid weer ten goede komt omdat er geen nieuw kledingstuk geproduceerd hoeft te worden.

Duurzame verpakking

Binnen ons bedrijf proberen wij zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken. Kartonnen dozen kunnen zeker meer dan één keer gebruikt worden. We halen het oude sticker materiaal eraf. Oke, soms ziet een doos er niet zo mooi meer uit, maar je kunt hem vaak nog goed gebruiken. Alleen als de doos te veel mankementen vertoont, dan gaat hij mee met oud papier. Hij wordt bij ons opgehaald door de plaatselijke sportvereniging. Voor hun weer een leuk zakcentje, en uiteraard worden de dozen helemaal duurzaam gerecycled.

Plastic verpakkingen en duurzaamheid

Ook de plastic verpakking wordt apart gehouden en door een speciaal bedrijf opgehaald en verwerkt tot nieuwe materialen. Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met beter verpakkingsmateriaal. Geen plastic meer, maar zakken gemaakt van mais. Deze kun je gewoon in je groene bak doen. Of er wordt helemaal geen plastic om elk artikel gedaan. Soms worden meerdere shirts in één zak gedaan. Ook dit bespaart weer veel gebruik van plastic. We streven ernaar om met iedere keus duurzaamheid te bevorderen en motiveren onze klanten om dit ook te doen. Ook een onderdeel daarvan is onze sale.

Sale voor duurzame kleding dames

Dames opgelet: duurzaamheid is leuk. Kleding die aan het eind van het seizoen niet verkocht is, of waarvan we teveel hebben ingekocht, gaat met hoge kortingen weg. Geniet van onze sale met duurzame kleding dames! Kortingen lopen op tot wel 88% en we hebben altijd een enorm aanbod dameskleding in de sale! Van leggings tot jurkjes en van broeken tot comfy sweaters. We raden je aan altijd bij het bestellen even in de sale te kijken of je iets mee kunt pakken. Ook dat is een vorm van duurzame kleding kopen!

 
Naar boven